Nystartskola

Det kan kännas skrämmande att öppna ett företag för första gången.

Vi har varit där själva och vi vet processen bättre än någon annan då vi genom vårt samarbete har hjälpt till att öppna kliniker världen över. Därför så har vi gjort en sammanfattning av hur processen kan gå till från tanke till nyöppnat, framgångsrikt företag.

Vi rekommenderar att du som har tankarna på att öppna eget kontaktar nyföretagarcentrum i din kommun. De är en ideell organisation som hjälper er med allt ifrån att utveckla er affärsidé, budget, finansiering och allt som kan vara svårt i början. Ni kommer även få tillgång till en gratis mentor som stöttar er under resans gång och agerar som bollplank. Därför är det en fantastisk möjlighet som bör tas tillvara på då de är experter på nya företag.

Då ni har en budget och affärsidé är det dags att registrera företaget. Det gör ni enklast på Verksamt.se

Vi rekommenderar alltid nya företag att börja med ett aktiebolag.  För detta krävs ett startkapital på 25 tusen kronor vilket ligger i bolaget. Fördelen är att det blir säkrare för er samt att det blir enklare vid framtida investeringar.

För att öppna måste ni ha någonstans att vara på. Det finns många hemsidor som visar lediga lokaler som blocket och objektvision.se. Om ni är nystartade kan det också vara aktuellt att hyra in sig i ett behandlingsrum i en befintlig klinik eller salong. Då kan ni börja bygga upp er kundstock och även ha någon erfaren företagare som kan hjälpa er. 

Om ni däremot väljer att öppna i en egen lokal så är det en hel del att hålla koll på. Ni måste ha tillstånd, ventilationen måste vara godkänd, det ska skriva hyresavtal och det krävs ofta bankgaranti. Vi på Klinikexperten kommer alltid hjälpa och stötta våra kunder och vi har stenkoll på allt som ska till. Vi hjälper våra kunder och ger dom en stöttepelare då vi är verkliga experter på kliniker!

Det finns många vägar att gå då man ska finansiera företaget. Vi rekommenderar det statliga bolaget ALMI och deras microlån. Detta kan tas av nya företag där de endast använder er affärsidé som säkerhet. På så vis är det enklare att få lån av dem då man är nystartad. Har ni dessutom öppnat ett aktiebolag så går ni bara in med 10% personlig borgen, det vill säga att om företaget går i konkurs behöver ni bara betala tillbaka 10% av skulden. På så vis är det både enkelt och säkert att öppna företag. 

Eftersom vissa maskiner är ganska dyra kan det även vara aktuellt att avbetala en maskin via ett leasingbolag. Vi hjälper er att ansöka samt att hitta den billigaste partnern för just er då vi arbetar med flera banker och bolag.

Oavsett hur ni väljer att finansiera era maskiner så kommer vi kunna hjälpa er. 

Att köpa maskin kan ofta vara svårt. Ska man börja med laser eller fettreducering? Ansiktsbehandlingar eller kroppsbehandlingar? 

Vi på Klinikexperten har en enorm expertis både då det kommer till vilka maskiner man ska börja med, och sen vilka maskiner som passar bäst som din andra och tredje maskin. Kanske har du en klinik idag och du vill investera i nya behandlingar. Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta den perfekta maskinen för din budget och dina behov.  

Försäkring

Har ni kommit såhär långt att ni har finansiering och lokal så är det bra att försäkra verksamheten.

Vi vet vilken försäkring ni ska ha och vi jobbar med många försäkringsbolag. Hör av er till oss om ni är osäkra så hjälper vi er att hitta den bästa och billigaste försäkringen för just dig.

Då ni köper en maskin av oss så ingår alltid utbildning. Vi kommer överens om ni kommer till oss eller om vi kommer till er för utbildning. 

Efter utbildningen så tillhandahålls ett diplom till alla som varit delaktiga.

Start av verksamhet

Efter ni är utbildade och har försäkrat er så är det bara att köra igång med behandlingarna.

Om ni är nya så kan det dock vara mycket att hålla koll på. Betalningssystem, kassaregister, bokföring etc. Som kund hos oss hjälper vi er i även efteråt och kan hjälpa och stötta er i hur ni organiserar och driver kliniken.

Klinikexperten är som sagt verkliga experter och hjälper er från start till mål.